De beste LED inbouwdimmer voor alle situaties – ION Industries 200 Watt dimmer

Je herkent dit wel. Je hebt een paar prachtige LED’s aangeschaft, je sluit ze aan en daar begint het gedonder, Flitsende, grommende, zoemende LED lampen die de hele sfeer in huis verpesten (en je humeur).

Ik herken dit zelf ook heel goed. In het wirwar van dimmer aanbieders was het bijna onmogelijk de juiste dimmer te vinden. Fase aansnijding, -afsnijding enz. Allerlei begrippen waar je je niet druk over wilt maken. IK WIL GEWOON EEN LED LAMP DIMMEN!

Tot voor kort liet ik dit hele dimmer debacle links liggen, was gewoon niet op te lossen per individuele klant zonder in huis te kunnen kijken.

De oplossing

Vanaf nu adviseer ik alleen nog maar 1 dimmer model voor alles situaties, de ION Industries 0 – 200 Watt dimmer.

Waarom

Deze dimmer maakt zich niet druk om wattage of fase aan- of afsnijding. Omdat hij te dimmen is vanaf 0,3 Watt werkt het altijd goed met een LED lichtbron. Deze hebben bijna altijd een laag wattage en dat is een probleem met je “ouderwetse dimmer”. Daarnaast regelt deze dimmer automatisch de fase aan- of afsnijding, geen omkijken naar.

Verder heeft deze dimmer een Boost om het popcorn effect tegen te gaan. Pardon?

Popcorn effect

Heb je wel eens meerdere lampen tegelijkertijd ingeschakeld? Dan is de kans groot dat je op dat moment het popcorn effect voor je eigen ogen hebt zien plaatsvinden. Wanneer meerdere lampen op hetzelfde moment worden ingeschakeld, gaan ze eerst allemaal op een hoge helderheid aan. Daarna gaat de verlichting pas terug naar de dimstand. Dit fenomeen staat beter bekend als het popcorn effect.

Instelbaar

Via de stelschroefjes kun je heel precies het dimbereik instellen voor zowel minimaal als maximaal. Beter kan niet!

Laat een reactie achter